Monica m yffen

Monica m yffen

Minnesförlust?

Böcker, skrivandePosted by Mmy Tuesday, July 21 2009 11:36:31

Igår fick jag ett mail från en veckotidning som gjorde mig ordentligt förvirrad. Det gällde en novell som jag hade skrivit, vilken jag inte alls kände igen titeln till och som jag dessutom skulle ha mailat redaktionen om förra veckan. Att jag inte hade mailat om novellen var jag helt säker på (sååå dåligt minne har jag inte) men jag har skrivit en hel del noveller under åren, på fyra olika datorer och har inte alla titlar i minnet. Av titeln att döma var det dessutom en kärleksnovell, vilket jag aldrig brukar skriva, men jag tänkte att jag kanske hade gjort det någon gång och glömt...

Jag letade efter novellen och jag letade efter fakturan till novellen (eftersom den skulle vara betald). På fyra olika datorer gick jag timme efter timme igenom dokument efter dokument och hela situationen gjorde mig till slut ordentligt frustrerad.

När jag varken hittat novell eller faktura, mailade jag veckotidningen och frågade om de var säkra på att jag verkligen hade skrivit novellen men då hade redaktionen redan slutat för dagen.

Jag letade hela kvällen, rev även i papperskopior till noveller som jag har, kunde sedan inte somna utan låg och försökte komma ihåg vad novellen överhuvudtaget handlade om och om jag kunde ha skrivit den någon annanstans.

Nu på förmiddagen fick jag så äntligen mailkontakt med redaktionen igen och till slut, av en tillfällighet, uppdagades det att det är en annan person som har skrivit novellen.

Vilken lättnad... Vilken otrolig lättnad att veta att jag inte har blivit totalt förvirrad och att jag faktiskt har minnet kvar ändå.

Vilken frustration att inte minnas! Jag blev faktiskt riktigt orolig ett tag...

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Monica Sunday, July 26 2009 14:21:41

Londongirl: Ja, förvirrad var det minsta jag var. :) Trodde att jag drabbats av en ordentlig minnesförlust...

Posted by londongirl Friday, July 24 2009 19:13:06

Usch vilken jobbig känsla det måste ha varit! Vilken förvirring. Synd att de hade hunnit gå när du sökte dem först där....annars hade du kanske fått besked tidigare.

Posted by Monica Tuesday, July 21 2009 19:12:05

Bloggblad: Ja, det var så läskigt. Jag trodde att jag blivit tokig... Usch, vilken hemsk känsla.

Posted by Bloggblad Tuesday, July 21 2009 11:53:19

Läskigt! Jag förstår precis, för rätt som det är gör jag också nåt som jag inte lägger på minnet...