Monica m yffen

Monica m yffen

Fel buss - nästan

ÖvrigtPosted by Mmy Monday, July 13 2009 11:36:42

Mellantjejens syster sov här i natt. Nu på morgonen skjutsade jag dem till busstationen för att de skulle ta en buss till Göteborg där deras farmor möter upp.

Det kom två bussar samtidigt och ställde sig bakom varandra. Busschauffören ropade ut att de passagerare som skulle till Örebro (dit tjejerna ska för bussbyte) skulle lägga sitt bagage i den bakre luckan, övriga passagerare som skulle till Värmland och Oslo skulle lägga sitt bagage i den främre luckan. Jag sa åt tjejerna att lägga sitt bagage i den bakre luckan och de gjorde så men mellantjejen protesterade. "Han sa att de som skulle till Örebro skulle ta bussen som står bakom här...", sa hon. Jag förklarade att hon hört fel; att chauffören hade pratat om att bagaget skulle i luckan längst bak.

Precis i samma stund upprepade chauffören: "Passagerare till Örebro tar bussen bakom och passagerare till Oslo tar den här bussen!"

Mellantjejen är mer alert än jag, tydligen. Och det är ju tur. Annars hade tjejerna hamnat i Oslo... De fixar det här bäst på egen hand, tror jag.

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Monica Tuesday, July 14 2009 22:02:49

Mossfolk: Ja, mycket mer koll än jag. :)

Posted by Mossfolk Tuesday, July 14 2009 20:58:19

Haha, ja det låter som om de har allra bäst koll själva ;)

Posted by Monica Tuesday, July 14 2009 10:55:26

Londongirl: Ja, det hade varit snyggt om de hade hamnat i Norge...:)

Bloggblad: Så de var också på väg mot Oslo... :) Jag har också hamnat på fel tåg en gång: på tåget mot Mora istället för Västerås, men det gick att fixa med lite krångel, det också. :)

Posted by Bloggblad Monday, July 13 2009 16:59:22

Haha... påminner mig om ett par goda vänner som var nyförälskade och med en gemensam ungskock var de på väg mot fjällen. De ville vara för sig själva och letade reda på en tom kupé... När det var dags att gå och lägga sig hade den vagnen blivit bortkopplad, så ungarna åkte vidare mot fjällen medan de var på väg till Oslo... :)

Det gick att lösa med nytt tåg etc, men krångligt blev det. Ungarna var tonåringar så de bröt inte ihop.

Posted by londongirl Monday, July 13 2009 16:39:57

Så lätt det kan bli fel! Men vad skönt att de slapp Oslo i alla fall. ;-)