Monica m yffen

Monica m yffen

Tungt idag

ÖvrigtPosted by Mmy Saturday, July 11 2009 11:58:45

För två månader sedan träffade jag en vän, Ann-Sofie, som jag inte har umgåtts med på flera år. Hon hade fått en propp i hjärnan, hennes tal och rörelser var långsamma och hon tyckte att det var skönt att vi träffades så att jag såg hur hon var och att vi nu kunde ta upp kontakten igen. Jag lovade att ringa och visst har jag flera gånger tänkt att jag måste göra det - men det har inte blivit av. Så fruktansvärt dåligt av mig. Så oerhört dåligt...

I morse vaknade jag av att telefonen ringde; en annan vän berättade att Ann-Sofie är död. Hon var bara 49 år...

Hennes död tynger mig, mitt dåliga samvete tynger mig och det känns bara så fruktansvärt tungt alltihop.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Monica Sunday, July 12 2009 09:38:48

Bloggblad, Londongirl, Humlan: Tack för värmande ord. Mellantjejen, som var med när vi träffades, sa att hon bestämt kom ihåg att vi båda sa att vi måste höra av oss mycket snart; att det låg hos oss båda två att höra av oss. Jag hoppas att det var så att vi båda var dåliga på att ta tag i det. Vad jag förstår var hon ganska pigg efter att vi hade träffats. Hon hade träffat andra vänner och hennes tröja hänger fortfarande på balkongen på vädring...

Det är konstigt. Jag både förstår och förstår inte alls att hon är borta.

Posted by Humlan Saturday, July 11 2009 21:03:12

Jag instämmer helt med dem, du ska inte ha dåligt samvete. Det hjälper inte henne och det hjälper inte dig. Ni hann träffas en gång och det kan kanske ge dig lite tröst, sedan får du sakna och sörja henne som den vän hon var.

Posted by londongirl Saturday, July 11 2009 19:22:51

Håller med Bloggblad....ha inte dåligt samvete!! Om du tänker efter så vet du att du kunde inte ha förutspått att det skulle gå så här och att du inte skulle få tiden att träffa henne igen. Att ha dåligt samvete gör bara ont och se det som att du i alla fall fick ett möte där med henne den där gången. Hon tyckte det var skönt att du fick veta hur det stod till med henne.
Klart du sörjer och det måste du få göra....men du behöver inte ha dåligt samvete.
Kramar till dig.

Posted by Bloggblad Saturday, July 11 2009 13:00:10

Verkligen tråkigt! Det är förfärligt när sjukdomar drabbar så där, till synes hux flux.

Men dåligt samvete behöver du inte ha - för det hjälper inte alls nu. Du mår bara sämre av det och det blir ingen hjälpt av. Men sörja... det måste man få göra.