Monica m yffen

Monica m yffen

Vädret inte på vår sida

ÖvrigtPosted by Mmy Wednesday, July 08 2009 23:08:54

Vi hade planerat att åka till Stockholm idag men våra planer grusades när vi såg på morgonnyheternas väderleksrapport. Sol på förmiddagen (det märkte vi) men framåt 12-tiden skulle det bli regn och åska i Stockholm. Vi bestämde oss för att inte åka. Hur kul är det att åka i blöta karuseller, sitta på plaskvåta bänkar och plaska runt i blöt asfalt?

Det var nog trots allt ett misstag att inte åka. Här kom inte regnet förrän vid fyra på eftermiddagen. Kanske var det ungefär lika i Stockholm. Vi hade alltså hunnit vara på Grönan några timmar i alla fall... Lagom tid för mig, som alltid sitter på en bänk och väntar på de andra som är uppe i alla högtflygande attraktioner...

En positiv sak med att vi lät bli att åka, var att jag fick se Gunnel tävla agility med sina duktiga hundar (synd att du inte har kvar bloggen, Gunnel) på idrottsplanen här i samhället. Jag tog med en överlycklig yffe som var sååå glad att få träffa gammelmatte, sin mamma Adina, sin syster Tjorven och halvbror Bango. Han var lite för lycklig och kom aldrig till ro. Det var mycket hundar, lukter och yffen var väldigt uppspelt, förvirrad, andades häftigt samtidigt som han darrade av lycka.

Jag såg två av Gunnels rundor (vilka duktiga hundar hon har!), sedan var det väntetid tills hon skulle tävla igen. Tillräcklig lång väntetid för att jag skulle hinna hem med yffen som behövde lugna ner sig, hämta kameran som jag glömt och Gunnel var säker på att jag även skulle hinna till affären och tillbaks innan det var dags för henne att tävla igen.

När jag kom hem möttes jag av tre hungriga tjejer. K stod högt uppe på en stege och målade huset och det var liksom inte läge att be honom åka till affären och handla mat och dessutom laga maten medan jag gick tillbaks tills idrottsplanen. Det var bara att slänga sig i bilen och rusa in i affären för att hitta någon maträtt som gick snabbt att slänga ihop, tacos, sedan hem och slänga fram stekpannan. I samma veva började det mullra och regnet stod som spön i backen...

Regnet och åskan höll i sig och jag lät bli att gå tillbaks till tävlingarna. Det känns verkligen som om vädergudarna inte var på min sida den här dagen... Och inga bilder av Gunnel och hennes hundar blev det här på bloggen...

... men det kommer väl fler tillfällen.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Monica Thursday, July 09 2009 22:03:32

Londongirl: Jag saknar också hennes blogg! Hon och hennes hundar var sååå duktiga och idag berättade hon att Adina var så duktig på tävlingen som jag missade, att hon nu har flyttats upp till en svårare klass.

Mossfolk: Jag hoppas att vi kan åka imorgon. Blir inte klok på alla väderkartor som bara visar regn över Stockholm. Igår visade de en stor sol. :)

Humlan: Skönt att höra att vi inte gjorde fel val då. Idag har det regnat här också, fullkomligt vräkt ner. Vi får hoppas att skurarna inte slår ner över Stockholm imorgon.

Posted by Humlan Thursday, July 09 2009 20:46:18

Här i Stockholm har det verkligen regnat till och från hela dagen. Visst kunde du ha tur och bara ha lite duggregn (och blöta bänkar) unden någon timme eller så, men du kunde lika gärna stå i hällregn och blåst... så det var nog bra ni lät bli att komma hit.
Problemet just nu är ju att man aldrig vet var de där skurarna hamnar och när dom slår till.

Posted by Mossfolk Thursday, July 09 2009 18:07:40

Här är en till som saknar den bloggen... och är glad att den här är igång igen!
Hur det var i sthlm vet jag inte men i S-tuna regnade det både förmiddag och kväll. Kul med Gröna Lund, kan just tro att tjejerna ser fram emot den utfykten :)

Posted by londongirl Thursday, July 09 2009 11:34:44

Åh vad jag saknar Gunnel och hennes blogg! Jättemycket!
Men du fick ju se en del av hennes tävling i alla fall.
Grönan ligger där den ligger....det blir säkert stabilare väder snart.